print
Schimbarea procesului de repartizare a biletelor de tratament beneficiarilor instituţiilor de forţă
31.10.2018 3333 Accesări  

În procesul de deservire a populaţiei Republicii Moldova, Casa Naţională de Asigurări Sociale permanent caută posibilităţi de îmbunătăţire a relaţiilor cu beneficiarii de prestaţii sociale.

În acest context, aducem la cunoştinţă că, începând cu 01.11.2018, beneficiarii din instituţiile de forţă îşi vor realiza dreptul la tratamentul balneosanatorial, prin intermediul Caselor teritoriale de asigurări sociale (CTAS), în raza domiciliului. Ca rezultat va decădea necesitatea deplasării beneficiarilor, de la locul de domiciliu al persoanei până la CNAS, în municipiul Chişinău, ceea ce va exclude cheltuielile de deplasare şi economisirea timpului de deservire a beneficiarilor.

Atenţionăm că, conform Regulamentului privind condiţiile, modul de asigurare, evidenţă şi distribuire a biletelor de tratament sanatorial acordate veteranilor, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 190  din  17.03.2010, pentru a beneficia de bilet de tratament, veteranii din instituţiile de forţă vor prezenta cerere la CTAS din raza de domiciliu, cu anexarea următoarelor documente confirmative: copiile actului de identitate şi a legitimaţiei de veteran sau participant la război, adeverinţa pentru primirea biletului de tratament (formular nr. 070/e), copia primei şi ultimei pagini care conţin înscrieri ale carnetului de muncă, certificatul privind gradul de dizabilitate. Suplimentar, după caz

a) veteranii serviciului militar, veteranii organelor afacerilor interne, ai Centrului Naţional Anticorupţie, ai organelor securităţii statului şi ai sistemului penitenciar prezintă copia legitimaţiei de veteran şi/sau a documentului care confirmă existenţa ordinelor şi medaliilor;

b) soţii supravieţuitori, inapţi de muncă, ai participanţilor la cel de-al Doilea Război Mondial sau la acţiunile de luptă în timp de pace din rândul militarilor căzuţi la datorie ori soţii persoanelor cu dizabilităţi de pe urma războiului decedate, dacă nu s-au recăsătorit, copiii acestora până la atingerea vârstei de 18 ani sau după această vârstă, dacă îşi continuă studiile în instituţiile de învăţământ la cursurile de zi, până la terminarea studiilor (însă cel mult până la atingerea vârstei de 23 de ani) prezintă copia certificatului de căsătorie, pentru copii - certificatul de studii.

      Direcţia generală finanţe şi asigurări sociale

 

 

 

 

Copyright © 2024 CNAS, Republica Moldova