• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Preşedintele CNAS Valentina Buliga s-a întâlnit cu directorul AIFSP Evghenii Ametov

  Preşedintele CNAS Valentina Buliga s-a întâlnit cu directorul AIFSP Evghenii Ametov

   24.01.2019    570 Accesări    

  Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS) Valentina Buliga a avut astăzi o întrevedere cu directorul Asociaţiei Internaţionale a Fondurilor Sociale şi de Pensii (AIFSP) Evghenii Ametov, aflat la Chişinău  într-o vizită de lucru.  

  "Apreciez atitudinea Dumneavoastră prietenească faţă de Casa Naţională de Asigurări Sociale, a menţionat Valentina Buliga. Mă conduc de principiul că partenerii noştri pot fi atât din Vest, cât şi din Est, pentru că protecţia socială nu poate fi politizată. Principalul să echilibrăm sustenabilitatea  sistemelor de protecţie socială, să preluăm cele mai bune practici de activitate ale partenerilor noştri, să dezvoltăm o colaborare eficientă şi în continuare, scopul final fiind îmbunătăţirea serviciilor de asigurări sociale acordate cetăţenilor Republicii Moldova".

  Evghenii Ametov  a afirmat că Asociaţia Internaţională a Fondurilor Sociale şi de Pensii este deschisă să colaboreze în continuare pentru acordarea suportului metodologic statelor parte la Asociaţie, dar s-a expus şi pe marginea subiectelor actuale de pe agenda ambelor instituţii, a trasat priorităţile cooperării între CNAS şi AIFSP  pentru etapa următoare.

   Casa Naţională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova este membru al Asociaţiei Internaţionale a Fondurilor Sociale şi de Pensii, succesor de drept al Fondului Social al Republicii Moldova, din anul 1993.

  Asociaţia Internaţională a Fondurilor Sociale şi de Pensii, cu sediul la Moscova, a fost înfiinţată în 1992 ca fiind o organizaţie nonguvernamentală care întruneşte fonduri sociale şi de pensii ale Comunităţii Statelor Independente.

     Direcţia comunicare şi mass-media

   

   

   

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next