• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Întâlnire cu reprezentanţii veteranilor la CNAS

  Întâlnire cu reprezentanţii veteranilor la CNAS

   16.03.2017    7752 Accesări    

  Astăzi, 16 martie, la Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii veteranilor participanţi la acţiunile de luptă din Afganistan şi pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova, veteranilor structurilor de forţă.

  În cadrul întâlnirii Ion Coropcean, Consilier principal de stat al prim-ministrului, a declarat că este plăcut surprins că în cadrul agendei încărcate pe care o are în prezent conducerea CNAS s-a găsit timp şi deschidere pentru a se întâlni cu veteranii şi a răspunde la întrebările lor. În cadrul discuţiilor ei au solicitat informaţii despre numărul invalizilor de război, aflaţi la evidenţă la CNAS, precum şi unele informaţii despre prevederile unor legi şi hotărâri, care ţin de stabilirea prestaţiilor sociale pentru veterani. "Sperăm că după semnarea acordului de colaborare, vom fi mai bine informaţi şi vom informa şi opinia publică despre deciziile şi acţiunile întreprinse", a mai spus Consilierul principal de stat al prim-ministrului.

  Laura Grecu, Preşedinte CNAS, a menţionat că  CNAS este dispusă să semneze un acord de colaborare cu organizaţiile veteranilor pentru a indentifica împreună cele mai bune soluţii pentru problemele cu care se confruntă veteranii. "Suntem deschişi să conlucrăm cu organizaţiile de veterani pentru rezolvarea problemelor veteranilor în măsura în care ne permite legea, a mai spus Laura Grecu.

  La eveniment au mai participat Victor Alerguş, reprezentantul Uniunii Veteranilor "Sfântul Gheorghe Biruitorul", Mihail Mocan, reprezentant al Uniunii Republicane a Veteranilor Războiului din Afganistan, Ghenadie Cosovan, reprezentant al Asociaţiei „Credinţa Patriei", Anatolie Cociug, reprezentant al Federaţiei Veteranilor şi Rezerviştilor Structurilor de Forţă etc.

  Direcţia comunicare şi mass-media

   

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next