• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Aspectele tehnice privind stabilirea şi achitarea pensiilor discutate cu angajaţii structurilor de forţă

    Aspectele tehnice privind stabilirea şi achitarea pensiilor discutate cu angajaţii structurilor de forţă

     02.12.2016    5336 Accesări    

    Astăzi, 2 decembrie, Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) a organizat o întâlnire cu reprezentanţii structurilor de forţă privind aspectele tehnice ce ţin de stabilirea şi achitarea pensiilor în contextul modificărilor aprobate recent de Guvern prin Legea asigurării cu pensii a militarilor şi persoanelor din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne.

    Potrivit Laurei Grecu, Preşedinte CNAS, scopul întâlnirii de astăzi a fost stabilirea unui mecanism de implementare a cadrului legal în mod eficient. "Suntem dispuşi să conlucrăm împreună pentru a identifica soluţii tehnice pentru a asigura preluarea şi achitarea acestor pensii de la structurile de forţă," a remarcat Laura Grecu.

    Menţionăm că, în prezent, asigurarea cu pensii a militarilor în termen, a celor care işi satisfac serviciul prin contract, a persoanelor din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne, precum şi a familiilor acestora este efectuată de către şase autorităţi diferite: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, Serviciul de Securitate şi Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, Centrul Naţional Anticorupţie, Departamentul Instituţiilor Penitenciare.

    La întâlnire au participat Viorica Dumbrăveanu, viceministru al  Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Dorin Purice, viceministru  al Afacerilor Interne. 

                                       Direcţia comunicare şi mass-media

     

     

     
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY